<<<<< >>>>


close

<<<<< >>>>


close

Винарната

Винарска изба "Мараш" е винарна от ново поколение изградена в гр.Стралджа . Нашата  философия е отглеждане на собствени лозя и създаване на вина с любов към нас, виното и любителите на вино.

За Технологията

Винарска изба Мараш разполага с модерно оборудване, закупено от водещи производители от Франция, Германия и Италия. Винарната разполага със съдов капацитет от 4 000 хекто литра, съдове с малък капацитет от 10 до 100 хекто литра с цел селектирането на малки партиди висококачествени вина.

За виното и гроздето

Винарска изба "Мараш" произвежда вина от червени и бели сортове грозде, от посадъчен материал селектиран от Френски пепиниери и подбрани вследствие анализ на тероара. Това са Каберне совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Малбек, Пети вердо, Шардоне, Траминер, Мускат о’тонел, Вионие, Семийон, Совиньон блан. В продуктовата гама на винарската изба се предвижда производство на розови, пенливи и десертни вина. Екип от млади технолози с помощта на консултанти от Франция, произвежда качествени лимитирани серии вина с минимална технологична намеса. Екипът на винарната осъществява непрекъснат контрол на лозовите насаждения. Брането на гроздето започва след достигането му на оптимална зрялост и се извършва ръчно в касетки. Ежедневно се правят лабораторни анализи в модерна физикохимична лаборатория.  Част от вината отлежават във френски и американски дъбови бъчви.

<<<<< >>>>


close

<<<<< >>>>


close