< >


close

< >


Местоположение

"Домейн Мараш" се намира в гр. Стралджа. Още в древни времена траките, които населявали днешните земи на България, се славели като лозари. Древногръцките автори описали тяхната любов към виното като пословична. Днес Стралджанският регион е известен с едни от най-добрите си лозови масиви в страната.

"Домейн Мараш" и неговите партньори разполагат с 500 дка винени лозя от сортовете Каберне совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира, Малбек, Пти вердо, Пино ноар, Аликант буше, Шардоне, Траминер, Мускат о’тонел, Вионие, Семийон, Совиньон блан. Освен тях, разполагаме с 240 дка десертни лозя от сортовете Италия, Александрийски мискет, Алфонс Лавеле и Хамбургски мискет намиращи се в радиус от 10 км от винарната.

За високоалкохолните напитки "Домейн Мараш" използва суровина от овощни градини с 2 000 дка насаждения от ябълки, сливи и вишни. Освен богатите масиви от лозя и плодови дървета, избата притежава и съхранява традициите за производство на вино и високоалкохолни напитки. Възприети са технологии, които са запазени още от древността.

< >


close

< >